Eveline Kroezen

Nov 17

Sweet spot

geplaatst om 12:47 in categorie De psychologie van het besturen, Leiderschap

Print Friendly

Afgelopen weekend ben ik gecertificeerd als begeleider van het leiderschapsprogramma van Zenger|Folkman. Zenger|Folkman hebben onderzoek gedaan naar de onderscheidende competenties van excellente leiders. Op basis van dit onderzoek hebben zij een programma gemaakt, waarmee leidinggevenden zich kunnen ontwikkelen. Ik ben heel enthousiast over dit programma. De komende tijd zal ik daarom regelmatig elementen van dit programma toelichten.

Eén van de redenen waarom de aanpak van Zenger|Folkman mij aanspreekt is dat de passie van de leider een belangrijke rol speelt. Leidinggevenden worden gestimuleerd om uit te zoeken waar hun passie ligt. Het is immers veel effectiever én veel leuker als leidinggevenden juist die competentie verder ontwikkelen, waar zij iets mee hebben. Daarbij wordt het belang van de organisatie niet uit het oog verloren. Het streven is dat leidinggevenden competenties ontwikkelen, waar zij passie voor hebben én waar de organisatie behoefte aan heeft. “Sweet spot” noemen ze dat. Hieronder staat het schematisch weergegeven:

Sweet spot

Een van mijn collega’s vond het maar een rare term; ‘Sweet spot’. Ik vind het wel een mooie uitdrukking. Het is een gevoelige plek, een plek waar dingen bij elkaar komen. Een plek dus ook, waar veel mogelijk is. Dus ook de ontwikkeling naar effectiever leiderschap.

   

Laat een reactie achter

Wilt u deze berichten via de email?


Zoeken